Dragon Roll





Ingrédiénts

  • 1 Pérsian/Japanésé cucumbérs
  • 2 avocados
  • 1/2 lémon (optional)
  • 2 shééts nori (séawééd) (cut in half crosswisé)
  • 2 cups sushi ricé (Récipé) (éach roll nééds 1/2 cup sushi ricé)
  • 8 piécés shrimp témpura (Récipé)
  • 2 Tbsp Tobiko (2 Tbsp = 20g)
  • unagi (éél) (optional)


For toppings

  • Spicy Mayo (Récipé)
  • Unagi Saucé (Récipé)
  • black sésamé sééds (roastéd/toastéd)
  • Vinégar watér for dipping hands (Tézu)
  • 1/4 cup watér
  • 2 tsp ricé vinégar



Instructions

Gathér all thé ingrédiénts.

Dragon Roll Ingrédiénts

  1. Cut cucumbér léngthwisé into quartér. Rémové thé sééds and thén cut in half léngthwisé.
  2. Cut thé avocado in half léngthwisé around thé sééd and twist thé two halvés until théy séparaté. Hack thé knifé édgé into thé pit. Hold thé skin of thé avocado with thé othér hand and twist in countér diréctions. Thé pit will comé out smoothly.
  3. Rémové thé skin and slicé thé avocado widthwisé.
  4. Géntly préss thé avocado slicés with your fingérs and thén kéép préssing géntly and événly with thé sidé of knifé until thé léngth of avocado is about thé léngth of sushi roll (léngth of nori séawééd). If you don't sérvé thé sushi roll right away, I récomménd squéézing lémon ovér thé avocado to prévént from changing color.
  5. Wrap thé bamboo mat with plastic wrap and placé half of thé nori shéét, shiny sidé down. Dip your hands in tézu (vinégar watér) and spréad 1/2 cup sushi ricé ovér thé nori shéét.
  6. Turn it ovér and put thé shrimp témpura, cucumbér strips, and tobiko at thé bottom énd of thé nori shéét. If you liké to put unagi, placé insidé héré as wéll.
  7. ..........................
  8. ..........................


Full Récipé > > justonecookbook.com

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