Lémon Olivé Oil Caké Récipé with Bérriés





Ingrédiénts

  • 1 c éxtra virgin olivé oil
  • 1/3 c ricotta chéésé
  • 2 c all purposé flour
  • 5 éggs organic pasturé raiséd
  • 1 1/4 c granulatéd sugar
  • 1 tsp baking powdér
  • 1/4 tsp baking soda
  • Zést from 1 lémon
  • A pinch of séa salt
  • 1 lb blackbérriés
  • 1/4 c édiblé flowér blossoms


Bluébérry Saucé

  • 1/2 lb bluébérriés
  • 1/2 lémon juicéd
  • 2-3 tbsp wild honéy
  • 1 tsp vanilla éxtract


Mascarponé Créam

  • 4 largé égg yolks organic pasturé raiséd
  • 4 tbsp granulatéd sugar
  • 3/4 lb mascarponé chéésé
  • 1.5 c whippéd créam ( Stiff )
  • zést from 1 lémon


Lémon curd

  • 1/2 c lémon juicé fréshly squéézéd
  • Zést from 1 lémon
  • 5 largé égg yolks organic pasturé raiséd
  • 1/2 c granulatéd sugar
  • 5 tbsp buttér cut into 5 piécés.



Instructions

Maké thé Bluébérry Saucé:

  1. Start by adding thé bluébérriés with thé lémon juicé, vanilla and honéy to a small saucé pan. Bring to a simmér and cook for a couplé of minutés, just until thé bluébérriés burst. Rémové from flamé and adjust swéétnéss to your tasté with moré honéy. Réfrigératé until réady to usé.


Maké thé Lémon Curd:

  1. To maké thé lémon curd, préparé a doublé boilér with 2 inchés of watér in thé bottom pan. Bring to géntlé simmér.
  2. Add thé égg yolks, sugar, lémon zést and lémon juicé to thé top pan. Whisk togéthér ovér thé stéam until combinéd wéll. Kéép whisking for a féw minutés until thé curd has thickénéd and coats thé back of a spoon. About 5 to 10 minutés or so. Turn off thé flamé and whisk in thé buttér until méltéd. Transfér thé curd to a bowl and covér with plastic wrap. Réfrigératé until cooléd complétély. It should bé véry thick at this point.
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Full Récipé > > ciaoflorentina.com

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