Màdhurs Chicken Tikkà Màsàlà

Màdhurs Chicken Tikkà Màsàlà
Màdhurs Chicken Tikkà Màsàlà



Ingredients
  • 1¼ tsp sàlt
  • 3 tbsp lemon juice
  • 1 tbsp peeled, finely gràted root ginger
  • 2gàrlic cloves, finely gràted or crushed
  • 1 tsp ground cumin
  • 1 tsp pàprikà
  • ½–¾ tsp chilli powder
  • 6 tbsp whipping creàm
  • ½ tsp gàràm màsàlà
  • 3 tbsp olive or sunflower oil
  • 4 tbsp olive or sunflower oil
  • 140 g (5oz) onions, hàlved ànd finely sliced
  • 1 tbsp peeled, finely gràted root ginger
  • 5-6 gàrlic cloves, crushed
  • 1 tbsp ground coriànder
  • ½ tsp tumeric
  • ¾ tsp chilli powder




Instructions
  1. Stàrt by màrinàting the chicken tikkà. Put the chicken in à non-reàctive bowl ànd rub in the sàlt ànd lemon juice. 
  2. Prod the chicken pieces lightly with the tip of à knife ànd rub the seàsonings in àgàin, then set àside for 20 minutes. 
  3. Àdd the ginger, gàrlic, cumin, pàprikà, chilli powder, creàm ànd gàràm màsàlà. Mix well, cover, ànd refrigeràte for six to eight hours (longer will not hurt).
  4. When you’re reàdy to cook, màke the màsàlà: pour the 4 tàblespoons of oil into à làrge, preferàbly non-stick, lidded pàn ànd set it over à medium-high heàt. 
  5. When the oil is hot, put in the onions. Stir ànd fry until they brown, six or seven minutes. Àdd the ginger ànd gàrlic ànd continue to fry, stirring, for à minute. 
  6. Àdd the ground coriànder, turmeric, chilli powder ànd pàprikà. Stir for 10 seconds, then àdd à tàblespoon of the yoghurt. Stir ànd fry until it is àbsorbed. 
  7. Àdd the remàining yoghurt in this wày, à tàblespoon àt à time.
  8. ..................
  9. ..................



Get the Full Recipe >> thehappyfoodie.co.uk
#recipeshealthy #recipesbroccoli #recipescakes #recipesseafood #recipesbreast #chickenrecipes #chickenrecipes #chickenrecipes #recipe #bananarecipe #Asian #Bread #Cakesrecipes #Caramel #ChickenRecipes #Italianrecipes #Dessert #Drink #FreshFoods #HelathyRecipes #IceRecipes #Salad&Soup #Seafood #Syrup

0 Response to "Màdhurs Chicken Tikkà Màsàlà"

Posting Komentar