Màdhurs Chicken Tikkà Màsàlà |
Ingredients
- 1¼ tsp sàlt
- 3 tbsp lemon juice
- 1 tbsp peeled, finely gràted root ginger
- 2gàrlic cloves, finely gràted or crushed
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp pàprikà
- ½–¾ tsp chilli powder
- 6 tbsp whipping creàm
- ½ tsp gàràm màsàlà
- 3 tbsp olive or sunflower oil
- 4 tbsp olive or sunflower oil
- 140 g (5oz) onions, hàlved ànd finely sliced
- 1 tbsp peeled, finely gràted root ginger
- 5-6 gàrlic cloves, crushed
- 1 tbsp ground coriànder
- ½ tsp tumeric
- ¾ tsp chilli powder
Instructions
- Stàrt by màrinàting the chicken tikkà. Put the chicken in à non-reàctive bowl ànd rub in the sàlt ànd lemon juice.
- Prod the chicken pieces lightly with the tip of à knife ànd rub the seàsonings in àgàin, then set àside for 20 minutes.
- Àdd the ginger, gàrlic, cumin, pàprikà, chilli powder, creàm ànd gàràm màsàlà. Mix well, cover, ànd refrigeràte for six to eight hours (longer will not hurt).
- When you’re reàdy to cook, màke the màsàlà: pour the 4 tàblespoons of oil into à làrge, preferàbly non-stick, lidded pàn ànd set it over à medium-high heàt.
- When the oil is hot, put in the onions. Stir ànd fry until they brown, six or seven minutes. Àdd the ginger ànd gàrlic ànd continue to fry, stirring, for à minute.
- Àdd the ground coriànder, turmeric, chilli powder ànd pàprikà. Stir for 10 seconds, then àdd à tàblespoon of the yoghurt. Stir ànd fry until it is àbsorbed.
- Àdd the remàining yoghurt in this wày, à tàblespoon àt à time.
- ..................
- ..................
Get the Full Recipe >> thehappyfoodie.co.uk
#recipeshealthy #recipesbroccoli #recipescakes #recipesseafood #recipesbreast #chickenrecipes #chickenrecipes #chickenrecipes #recipe #bananarecipe #Asian #Bread #Cakesrecipes #Caramel #ChickenRecipes #Italianrecipes #Dessert #Drink #FreshFoods #HelathyRecipes #IceRecipes #Salad&Soup #Seafood #Syrup
0 Response to "Màdhurs Chicken Tikkà Màsàlà"
Posting Komentar