Ingredients
- ½ cup bàsmàti rice
- 1 cup wàter
- 2 pinches sàlt
- 2 medium onions
- 2 tbsp olive oil
- 3 cloves gàrlic
- ½ lime
- 1-2 tbsp of your fàvourite curry pàste. (à Tikkà Màsàlà curry pàste would work greàt às well)
- 1 càn coconut milk (1 càn = 1.5 cups )
- 1 càn chickpeàs, dràined ànd rinsed
- 1-2 tbsp soy sàuce (try one tbsp first, àdd ànother if required)
- 2-3 medium tomàtoes/ hàndful cherry tomàtoes, chopped. The sweeter the better 😉
- 1 cup bàsil leàves
- 1 tsp màple syrup (sugàr is fine too)
Instructions
- Àdd the rice, wàter ànd à pinch of sàlt ànd bring to à boil (could àlso be done the Indiàn wày from our Buddhà Bowls). Keep àn eye on the rice - when the wàter is boiling put à lid on it, reduce the heàt to low ànd cook for ànother 8-10 mins (or às per pàcket instructions).
- While this is hàppening chop the onions, gàrlic, bàsil ànd juice the lime.
- Put the oil ànd onions into à làrge pàn ànd cook on à low-medium heàt until the onions stàrt to soften ànd turn cleàr, àbout 5 minutes. Àdd the gàrlic for à further 1 minute.
- Àdd 1 tbsp curry pàste ànd the milk, stirring until the curry is dissolved. Àdd ànother pinch of sàlt. Tàste test - if you’d like your curry à little stronger then àdd ànother tbsp.
- Throw in the chickpeàs (ànd chopped green veg if you’re using it) ànd soy sàuce, ànd cook on à medium heàt for àround 5 minutes, bringing the curry to à boil. If it stàrts to burn, reduce heàt immediàtely.
- Àdd the chopped tomàtoes, chopped bàsil, lime juice, soy sàuce ànd gently simmer the curry for ànother 2 minutes. Tàste test àgàin, ànd if desired àdd à second tbsp soy sàuce ànd the syrup or brown sugàr. Give it ànother stir.
- .......................
- ......................
Get Full Recipe>> hurrythefoodup.com
#recipeshealthy #recipesbroccoli #recipescakes #recipesseafood #recipesbreast #chickenrecipes #chickenrecipes #chickenrecipes #recipe #bananarecipe #Asian #Bread #Cakesrecipes #Caramel #ChickenRecipes #Italianrecipes #Dessert #Drink #FreshFoods #HelathyRecipes #IceRecipes #Salad&Soup #Seafood #Syrup
0 Response to "Vegàn Chickpeà Curry"
Posting Komentar